Ja està oberta la inscripció del curs d’Anàlisi sensorial que es realitzarà durant els mesos de febrer i març del 2016
Des de la Fundació Miquel Agustí ens plau enunciar-vos que ja està oberta la inscripció al curs d’anàlisi sensorial que realitzarem durant els mesos de febrer i març del 2016.
El curs que estrenem enguany, està enfocat a tots els professionals d’empreses agroalimentàries, de restauració, químiques, farmacèutiques, cosmètiques i tèxtils, que vulguin conèixer la ciència que hi ha darrere de l’anàlisi sensorial i alhora vulguin aprendre les principals tècniques usades en la determinació objectiva del valor sensorial dels productes.
El curs contarà amb nombroses sessions pràctiques, enfocades a la familiarització amb la valoració sensorial de diferents productes. Totes elles es realitzaran a la sala d’anàlisi sensorial homologada de què disposa l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, i això limita la capacitat del curs a només 15 persones.
PROGRAMA DEL CURS
Teoria general
1. Introducció a l’Anàlisi Sensorial
2. Els atributs sensorials i la seva percepció. Fisiologia dels sentits
3. Metodologia general de l’anàlisi sensorial
4. Introducció a la estadística per l’anàlisi sensorial 1: Conceptes bàsics. Test d’hipòtesis. Distribució binomial. Distribució normal
5. Introducció a l’estadística per l’anàlisi sensorial 2: Anàlisi de la variància i Test de separació de mitjanes. Introducció a R.
6. Proves d’anàlisi sensorial 1: Proves de diferència
7. Proves d’anàlisi sensorial 2: Proves d’ordenació
8. Proves d’anàlisi sensorial 3: L’anàlisi sensorial descriptiu. El panel de tastadors
9. Proves d’anàlisi sensorial 4: Proves afectives
10. El comportament del consumidor
11. La certificació en anàlisis sensorial
Pràctiques sobre la teoria general
1. Reconeixement i llindars de percepció dels 5 gustos bàsics
2. Reconeixement d’olors i vocabulari sobre la textura
3. Anàlisis sensorial descriptiu d’un producte: Elecció d’atributs, entrenament, validació, obtenció de dades, tractament estadístic i descripció objectiva del producte
4 Prova triangular: metodologia i càlcul del resultat
Introducció a l’anàlisi sensorial de productes
– Anàlisis sensorial de agua
– Anàlisis sensorial de tomàquet i altres productes frescos
– Anàlisis sensorial de formatges
– Anàlisis sensorial aplicat a productes farmacèutics
– Anàlisis sensorial d’oli
Les sessions seran de 5 hores combinant els continguts teòrics i la pràctics. Les sessions pràctiques es realitzaran a una aula d’informàtica o al laboratori d’anàlisis sensorial de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, que disposa de 15 cabines dissenyades segons la norma UNE-ISO 8589: 2010.
– Descarrega el programa:
– Per més informació podeu contactar amb el telèfon 931120835 o visitar el següent enllaç: www.talent.upc.edu