• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
Estàs aquí:Inici / old

Curs en ANÀLISI SENSORIAL

27 de novembre de 2015

Ja està oberta la inscripció del curs d’Anàlisi sensorial que es realitzarà durant els mesos de febrer i març del 2016

Des de la Fundació Miquel Agustí ens plau enunciar-vos que ja està oberta la inscripció al curs d’anàlisi sensorial que realitzarem durant els mesos de febrer i març del 2016.

El curs que estrenem enguany, està enfocat a tots els professionals d’empreses agroalimentàries, de restauració, químiques, farmacèutiques, cosmètiques i tèxtils, que vulguin conèixer la ciència que hi ha darrere de l’anàlisi sensorial i alhora vulguin aprendre les principals tècniques usades en la determinació objectiva del valor sensorial dels productes.

El curs contarà amb nombroses sessions pràctiques, enfocades a la familiarització amb la valoració sensorial de diferents productes. Totes elles es realitzaran a la sala d’anàlisi sensorial homologada de què disposa l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, i això limita la capacitat del curs a només 15 persones.

PROGRAMA DEL CURS 

Teoria general

1. Introducció a l’Anàlisi Sensorial

2. Els atributs sensorials i la seva percepció. Fisiologia dels sentits

3. Metodologia general de l’anàlisi sensorial

4. Introducció a la estadística per l’anàlisi sensorial 1: Conceptes bàsics. Test d’hipòtesis. Distribució binomial. Distribució normal

5. Introducció a l’estadística per l’anàlisi sensorial 2: Anàlisi de la variància i Test de separació de mitjanes. Introducció a R.

6. Proves d’anàlisi sensorial 1: Proves de diferència

7. Proves d’anàlisi sensorial 2: Proves d’ordenació

8. Proves d’anàlisi sensorial 3: L’anàlisi sensorial descriptiu. El panel de tastadors

9. Proves d’anàlisi sensorial 4: Proves afectives

10. El comportament del consumidor

11. La certificació en anàlisis sensorial

Pràctiques sobre la teoria general

1. Reconeixement i llindars de percepció dels 5 gustos bàsics

2. Reconeixement d’olors i vocabulari sobre la textura

3. Anàlisis sensorial descriptiu d’un producte: Elecció d’atributs, entrenament, validació, obtenció de dades, tractament estadístic i descripció objectiva del producte

4 Prova triangular: metodologia i càlcul del resultat

Introducció a l’anàlisi sensorial de productes

– Anàlisis sensorial de agua

– Anàlisis sensorial de tomàquet i altres productes frescos

– Anàlisis sensorial de formatges

– Anàlisis sensorial aplicat a productes farmacèutics

– Anàlisis sensorial d’oli

Les sessions seran de 5 hores combinant els continguts teòrics i la pràctics. Les sessions pràctiques es realitzaran a una aula d’informàtica o al laboratori d’anàlisis sensorial de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, que disposa de 15 cabines dissenyades segons la norma UNE-ISO 8589: 2010.

– Descarrega el programa:

descarregar document

– Per més informació podeu contactar amb el telèfon 931120835 o visitar el següent enllaç: www.talent.upc.edu

descarregar document

Arxivat com a: old

Barra lateral primària

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Noticies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube