• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / Documentació

Efecte de l’empelt sobre el comoportament agronòmic i el perfil sensorial del tomàquet Mandó de Collserola

El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat tradicional originària de la serra de Collserola, que ha guanyat molt interès en els darrers anys. La pagesia s’ha involucrat en la seva recuperació, impulsant un programa de millora i selecció d’aquesta varietat. Amb la voluntat d’optimitzar l’itinerari tècnic perquè la varietat manifesti el seu màxim perfil sensorial, s’han realitzat diferents estudis sobre els efectes de diferents tècniques de cultiu sobre el gust, aroma i textura dels fruits d’aquesta varietat.

L’any 2014 es va realitzar un estudi per avaluar l’efecte de l’empelt sobre la qualitat organolèptica d’aquesta varietat. Els resultats van mostrar un efecte significatiu sobre el rendiment de les plantes empeltades, presentant un rendiment superior (4,3 kg/planta) respecte a les no empeltades (2,6 kg/planta). Aquest increment del rendiment, però, comporta una disminució de la intensitat dels atributs sensorials jutjats favorables pels consumidors (gust, acidesa, dolçor), motiu pel qual els i les productores no utilitzen, actualment, aquesta tècnica.

Efecte de l’empelt sobre el comportament agronòmic i el perfil sensorial del tomàquet Mandó de CollserolaBaixa
Any: 2014

Documentació relacionada

Plataforma d’accés als recursos fitogenètics: ús de l’agrobiodiversitat en agricultura productiva

En un context agroalimentari marcat per les produccions massives i estandarditzades, realitzades en agrosistemes gestionats amb un elevat consum d’inputs i comercialitzades a través de canals massius de venda, les […]

Llegeix més

Aplicacions del projecte TRADITOM per a la incorporació de nou germoplasma de tomàquet a l’agricultura catalana

TRADITOM és un projecte de la convocatòria Horitzó 2020 en què hi ha participat més de 16 centres de recerca europeus, amb l’objectiu de fer emergir les característiques agronòmiques, sensorials […]

Llegeix més

Manual de gestió post-collita del tomàquet de Penjar

La post-collita és una etapa molt important en el tomàquet de Penjar, que determina el valor econòmic final de la producció. Durant aquesta etapa es produeixen importants canvis en el fruit, a causa […]

Llegeix més

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube