
L’aigua és un recurs essencial per a les activitats agràries i és l’element base de la nostra piràmide alimentària. En l’àmbit mundial s’estima que emprem el 85% de l’aigua per a la producció agrària, essent l’agricultura el principal consumidor d’aquest recurs escàs. La crisi ambiental actual provocarà una menor disponibilitat d’aigua, sobretot en zones com la nostra. En aquest context, els cultius hortícoles, que en la majoria de casos són de regadiu, semblen els més vulnerables als efectes del canvi climàtic i sobretot a les restriccions hídriques que se’n derivaran.
Aquest treball del projecte “Innovacions en el maneig del cultiu ecològic del tomàquet de Penjar” presenta una radiografia de l’eficiència en l’ús de l’aigua de reg del cultiu del tomàquet de Penjar, comparant-lo amb la resta de cultius hortícoles. Més a més, es presenten els resultats d’un experiment realitzat en condicions de cultiu ecològic per avaluar l’adaptació de diferents varietats a l’estrès hídric, així com proposar mesures per optimitzar el consum d’aigua en el cultiu del tomàquet.
Any: 2020