• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / Documentació

El tomàquet de Penjar (Dossier Tècnic)

El tomàquet de Penjar és, segurament, el tipus varietal tradicional més emblemàtic de l’agricultura i gastronomia dels Països Catalans. Aquest tipus de tomàquet de mida petita, color generalment pàl·lid, amb una textura farinosa i emprat principalment per preparar el pa amb tomàquet (però també per fer salses i fins i tot melmelades) era antigament molt apreciat no solament per les seves característiques organolèptiques, sinó perquè, donada la seva llarga conservació (superior als 6 mesos), permetia tenir tomàquet “fresc” durant els mesos d’hivern.

En aquest Dossier Tècnic, diferents investigadors/es han fet una síntesi dels principals estudis existents sobre la varietat, amb la voluntat de transferir al sector els coneixements científics i tècnics. En els diferents capítols es fa un repàs sobre l’origen de les varietats tradicionals de tomàquet a la Conca Mediterrània, les característiques genètiques de la varietat i els factors pre-collita i postcollita que en determinen la qualitat.

Dossier Tècnic. El tomàquet de PenjarBaixa

Any: 2018

Documentació relacionada

Plataforma d’accés als recursos fitogenètics: ús de l’agrobiodiversitat en agricultura productiva

En un context agroalimentari marcat per les produccions massives i estandarditzades, realitzades en agrosistemes gestionats amb un elevat consum d’inputs i comercialitzades a través de canals massius de venda, les […]

Llegeix més

Aplicacions del projecte TRADITOM per a la incorporació de nou germoplasma de tomàquet a l’agricultura catalana

TRADITOM és un projecte de la convocatòria Horitzó 2020 en què hi ha participat més de 16 centres de recerca europeus, amb l’objectiu de fer emergir les característiques agronòmiques, sensorials […]

Llegeix més

Manual de gestió post-collita del tomàquet de Penjar

La post-collita és una etapa molt important en el tomàquet de Penjar, que determina el valor econòmic final de la producció. Durant aquesta etapa es produeixen importants canvis en el fruit, a causa […]

Llegeix més

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube