• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
Estàs aquí:Inici / Documentació

El tomàquet de Penjar (Dossier Tècnic)

El tomàquet de Penjar és, segurament, el tipus varietal tradicional més emblemàtic de l’agricultura i gastronomia dels Països Catalans. Aquest tipus de tomàquet de mida petita, color generalment pàl·lid, amb una textura farinosa i emprat principalment per preparar el pa amb tomàquet (però també per fer salses i fins i tot melmelades) era antigament molt apreciat no solament per les seves característiques organolèptiques, sinó perquè, donada la seva llarga conservació (superior als 6 mesos), permetia tenir tomàquet “fresc” durant els mesos d’hivern.

En aquest Dossier Tècnic, diferents investigadors/es han fet una síntesi dels principals estudis existents sobre la varietat, amb la voluntat de transferir al sector els coneixements científics i tècnics. En els diferents capítols es fa un repàs sobre l’origen de les varietats tradicionals de tomàquet a la Conca Mediterrània, les característiques genètiques de la varietat i els factors pre-collita i postcollita que en determinen la qualitat.

Dossier Tècnic. El tomàquet de PenjarBaixa

Any: 2018

Barra lateral primària

Filtrar documentació

  • Tipus de documents

  • Any

  • Àrees de treball

Documentació relacionada

Catàleg de varietats de tomàquet de Penjar adaptades al cultiu sense encanyar

La FMA gestiona el “Banc de Germoplasma FMA/UPC”, la col·lecció més important de varietats tradicionals hortícoles a Catalunya. En aquest banc es preserven de l’erosió genètica, més de 2.000 varietats […]

Llegeix més

REGTOM, eina de càlcul de la dosi de reg en cultiu de tomàquet

L’eina REGTOM, resultat del projecte “Innovacions en el maneig del cultiu ecològic del tomàquet de Penjar“, pretén ser una eina de suport a la presa de decisions sobre les necessitats […]

Llegeix més

Plataforma d’accés als recursos fitogenètics: ús de l’agrobiodiversitat en agricultura productiva

En un context agroalimentari marcat per les produccions massives i estandarditzades, realitzades en agrosistemes gestionats amb un elevat consum d’inputs i comercialitzades a través de canals massius de venda, les […]

Llegeix més

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Noticies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube