• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / Documentació

Estudi sensorial del tomàquet Mandó

El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat tradicional originària de la serra de Collserola, recuperada gràcies al treball conjunt del grup de recerca amb la pagesia de Collserola i l’administració. Aquesta varietat, així com les noves variants derivades d’un programa de selecció participativa, s’han posat a disposició dels consumidors/es, mitjançant una estratègia de ciència ciutadana, amb la voluntat de conèixer les seves preferències respecte al perfil sensorial.

Els resultats mostren que el tomàquet Mandó de Collserola presenta una qualitat excepcional, superior als fruits que trobem actualment al mercat. Més a més, les noves variants seleccionades, més productives que la varietat tradicional, destaquen també pel seu aroma i gust especials, essent bones candidates per ajudar a diversificar les produccions de les explotacions ubicades al Parc Natural de la Serra de Collserola.

Estudi sensorial del tomàquet Mandó de CollserolaBaixa
Any: 2019

Documentació relacionada

Plataforma d’accés als recursos fitogenètics: ús de l’agrobiodiversitat en agricultura productiva

En un context agroalimentari marcat per les produccions massives i estandarditzades, realitzades en agrosistemes gestionats amb un elevat consum d’inputs i comercialitzades a través de canals massius de venda, les […]

Llegeix més

Aplicacions del projecte TRADITOM per a la incorporació de nou germoplasma de tomàquet a l’agricultura catalana

TRADITOM és un projecte de la convocatòria Horitzó 2020 en què hi ha participat més de 16 centres de recerca europeus, amb l’objectiu de fer emergir les característiques agronòmiques, sensorials […]

Llegeix més

Manual de gestió post-collita del tomàquet de Penjar

La post-collita és una etapa molt important en el tomàquet de Penjar, que determina el valor econòmic final de la producció. Durant aquesta etapa es produeixen importants canvis en el fruit, a causa […]

Llegeix més

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube