
La gestió de l’aigua i els nutrients són els dos principals factors que afecten la productivitat agrícola. En general en els cultius hortícoles s’aplica més aigua i fertilitzants que en altres cultius, per la qual cosa és essencial optimitzar el maneig per tal d’assolir elevats rendiments alhora que es maximitza l’eficiència en l’ús d’aquests factors. Aquesta necessitat s’accentuarà en els pròxims anys, a causa del canvi climàtic, el qual requerirà que s’adoptin mesures d’adaptació dels sistemes de cultiu per incrementar la tolerància de les plantes a les elevades temperatures, la salinitat i el dèficit hídric.
Aquest manual resultat del projecte “Innovacions en el maneig del cultiu ecològic del tomàquet de Penjar“, pretén aportar als productors/es de tomàquet dades tècniques per millorar el maneig del reg en el cultiu del tomàquet a l’aire lliure, d’acord amb el mètode de l’evapotranspiració de referència, tractant com a cas d’estudi el tomàquet de Penjar.
Any: 2020