• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
Estàs aquí:Inici / Documentació

Manual de reg en cultiu de tomàquet

La gestió de l’aigua i els nutrients són els dos principals factors que afecten la productivitat agrícola. En general en els cultius hortícoles s’aplica més aigua i fertilitzants que en altres cultius, per la qual cosa és essencial optimitzar el maneig per tal d’assolir elevats rendiments alhora que es maximitza l’eficiència en l’ús d’aquests factors. Aquesta necessitat s’accentuarà en els pròxims anys, a causa del canvi climàtic, el qual requerirà que s’adoptin mesures d’adaptació dels sistemes de cultiu per incrementar la tolerància de les plantes a les elevades temperatures, la salinitat i el dèficit hídric.

Aquest manual resultat del projecte “Innovacions en el maneig del cultiu ecològic del tomàquet de Penjar“, pretén aportar als productors/es de tomàquet dades tècniques per millorar el maneig del reg en el cultiu del tomàquet a l’aire lliure, d’acord amb el mètode de l’evapotranspiració de referència, tractant com a cas d’estudi el tomàquet de Penjar.

Manual de reg en cultiu de tomàquet de PenjarBaixa
Any: 2020

Barra lateral primària

Filtrar documentació

  • Tipus de documents

  • Any

  • Àrees de treball

Documentació relacionada

Caracterització de varietats tradicionals de tomàquet

En el marc del projecte “Recuperació, a través de l’ús, de l’agrobiodiversitat en els espais de la Xarxa Natura 2000 de Catalunya” realitzat durant l’any 2011 en col·laboració amb la […]

Llegeix més

Les virosis transmeses per llavor en el tomàquet

Les varietats tradicionals de tomàquet no són resistents als diferents virus que afecten aquesta espècie, entre els quals destaquen el ToMV (Virus del mosaic de la tomaquera) i PepMV (Virus del mosaic del cogombre dolç), […]

Llegeix més

Eficiència en l’ús de l’aigua de reg en el tomàquet de penjar sense encanyar

L’aigua és un recurs essencial per a les activitats agràries i és l’element base de la nostra piràmide alimentària. En l’àmbit mundial s’estima que emprem el 85% de l’aigua per […]

Llegeix més

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Noticies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube