La Fundació Miquel Agustí participa en l’obtenció de la DOP Mongeta del Ganxet.
Investigadors de la FMA han participat des del 1992, i per encàrrec de l’Associació de Productors de Mongeta del Ganxet, en tot el procés de recerca i transferència que ha finalitzat l’any 2012 amb la concessió definitiva de la DOP Mongeta del Ganxet www.mongetadelganxet.cat
Durant tot aquest temps la FMA s’ha encarregat de determinar les característiques genètiques i ambientals que confereixen les especials característiques gastronòmiques a les mongetes del Ganxet cultivades dins de l’àmbit de la DOP i, a la vegada, ha obtingut varietats uniformes que ja són utilitzades pels agricultors. Paral·lelament, la FMA ha desenvolupat estudis per optimitzar el cultiu de la mongeta de cara a disminuir la incidència de patologies i augmentar la seva producció sense disminuir el valor sensorial. Tota aquesta informació i les noves varietats varen servir a la FMA per a preparar el Plec de Condicions i el Document Únic, que acompanyaren la sol·licitud de DOP.