Les terceres jornades gastronòmiques del Tomàquet Montgrí arriben fins al 15 de setembre als 14 restaurants del col·lectiu per recuperar-ne el sabor. L’objectiu és potenciar el producte de proximitat
Terrassadigital.cat (03/09/2013)
Fins el 15 de setembre Sabadell acull les terceres Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí als 14 restaurants del col.lectiu Cuina Vallès, que oferiran plats amb aquesta varietat com a protagonista.
Aquesta nova cita gastronòmica està impulsada pel propi col·lectiu de cuiners, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i la Fundació Miquel Agustí amb l’objectiu de potenciar el producte de proximitat i recuperar varietats tradicionals.
El tomàquet Montgrí destaca per la seva carn melosa, el gust i aroma suaus de sabor dolç i sense pràcticament llavors. Té el seu origen de conreu a Sabadell, tot i que ara ja comença a ser cultivat a Terrassa i al Baix Llobregat.
Oriol, pagès de la finca de Can Bros de Sabadell, ha manifestat que “intentem produir un tomàquet que sigui molt especial, molt diferent de la resta amb unes qualitats adeqüades per la cuina, per menjar en fresc i també per cuinar. Llavors estem molt contents d’aquest tomàquet i que hagi servit per aquest acte de Cuina Vallès i esperem que tothom ho gaudeixi”.
El Restaurant Can Feu de Sabadell ha estat l’escenari de la presentació de les Jornades. Al llarg de l’any el col.lectiu de Cuina Vallès promou diverses cites gastronòmiques per oferir als establiments plats elaborats amb productes de la terra.