La Fundació Miquel Agustí es mostra satisfeta pel fet que els alumnes han trobat el curs “interessant i entretingut”. Les seves aportacions es tindran en compte de cara al proper campus
Ràdio Sabadell (13/02/2013)
Els alumnes i professors que aquest estiu van participar en el tercer Campus d’estiu Jaume Bros de la Fundació Miquel Agustí , han valorat positivament la seva experiència amb el món de l’agricultura. Avui han rebut el diploma acreditatiu del curs i també una bossa de mongetes del ganxet que ells van ajudar a plantar. Un dels elements que més bé han valorat del Campus són les pràctiques que van fer a laboratori: “Vam poder veure com s’escollien els tomàquets pel color, pel gust i vam poder fer experiments amb el color i els vam provar. La veritat és que l’experiència ha estat molt interessant”, diu Lila Gerschcovsky, alumna de l’IES Agustí Serra. Els responsables de la Fundació Agustí Serra han recollit les aportacions dels alumnes a través de les enquestes. El director científic de l’entitat, Francesc Casañas, reconeix que “estem satisfets si els hem pogut ajudar a conèixer el món de l’agricultura més enllà dels estereotips que se’n tenen i que fins i tot algun d’aquests nois s’ho hagi plantejat com una opció professional viable”. El responsable del Campus, Toni Almirall, es mostra especialment satisfet que “en les valoracions dels alumnes apunten que és un Campus entretingut i interessant. Sobretot perquè intentem enfocar el tema de l’agricultura amb una base científica important, com la genètica, que els alumnes han valorat molt bé”.
L’anàlisi de l’enquesta que van realitzar un cop finalitzada l’estada, destaca la valoració que fan tant les feines realitzades al camp i als laboratoris. Les conclusions de la trobada es tindran en compte en l’organització del proper campus d’estiu que tindrà lloc el juliol del 2013 amb nous alumnes de batxillerat de Sabadell que superin el procés de selecció que es farà al maig-juny. Els professors dels centres que van participar-hi (IES Pau Vila, Agustí Serra, Les Termes, Joan Oliver, Sabadell i Jonqueres) van seleccionar un total de 15 estudiants amb especial motivació per les ciències de la natura. Els joves van tenir la possibilitat de dedicar una setmana de les seves vacances a fer un seguiment de les activitats que els pagesos i tècnics fan al Parc Agrari de Sabadell, així com la feina de recerca que fan els investigadors de Fundació Miquel Agustí al mateix Parc Agrari i als laboratoris i instal·lacions de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (campus de l’UPC a Castelldefels) i que s’orienten a la recuperació i millora de les varietats agrícoles tradicionals, com la mongeta del Ganxet i diverses varietats de tomàquet.