• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / old

Enquesta a tècnics i productors d’enciam

4 de febrer de 2019

L’ús de varietats tradicionals en cultius comercials d’enciam es veu limitat per la manca d’informació tècnica sobre el comportament dels materials en els diferents cicles de cultiu que tenim a Catalunya, així com informació sobre paràmetres de qualitat i de resistència a les principals plagues i malalties que afecten al cultiu (notablement el pugó rosat i el míldiu).

L’any 2016 l’equip format per la Fundació Miquel Agustí i Arreu Acompanyament Agroecològic vam realitzar un procés de selecció participativa, en cicle d’hivern, on vam estudiar l’adaptació al cultiu ecològic de 32 varietats tradicionals i millorades d’enciam. Per aquest 2019 ens proposem continuar amb el programa de selecció i millora, treballant amb nous materials identificats recentment, valorant la seva adaptació al cicle de primavera estiu. Aquesta enquesta servirà per definir, de manera participativa, els objectius de l’assaig, el qual pretén aportar als agricultors informació tècnica per facilitar la selecció varietal en aquest cultiu.

Enllaç a l’enquesta:

https://joancasalsmissio.typeform.com/to/pGFTwv

Resultats del projecte anterior:

Documentació tècnica:

https://fundaciomiquelagusti.cat/2017/10/04/seleccio-de-varietats-denciam-per-a-les-explotacions-agricoles-ecologiques-una-comparativa-de-varietats-locals-i-millorades/

Documentació científica:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2018.01491/full

Aquesta és una actuació del projecte “Diversificació i millora del valor afegit en cultius ecològics d’enciam (Lactuca sativa L.) a partir de germoplasma tradicional i exòtic: una aproximació participativa”, finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc dels ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica (any 2018), número d’expedient ARP032 18 01.

Un projecte realitzat per: 

Amb el suport del DARP:

Arxivat com a: old

Barra lateral primària

Cerca

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube