• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / Espècies

Tomàquet del Pebrot

Breu resum de la varietat

El tomàquet del Pebrot és una varietat que es caracteritza per la morfologia singular dels fruits, els quals presenten forma cilíndrica (oblongo-allargada) i el terminal de floració acabat en punta. Les denominacions de la varietat fan referència a aquestes dues característiques (Pebrot/Bitxo de Girona/Cornut/Banyut). Els fruits són de color vermell i generalment presenten coll verd abans de la maduresa. Donada l’estructura oblonga del fruit, amb una relació amplada-longitud propera a 0,5, la proporció de gel respecte el pericarpi és baixa. Aquesta morfologia interna, marcada per una major presència de pericarpi, determina un perfil sensorial especial, tant a nivell de gust (baixa acidesa) com de textura (la major presència de pericarpi provoca un fruit menys sucós). Respecte al comportament agronòmic, el tomàquet del Pebrot tendeix a presentar rendiments baixos, degut principalment a problemes de quallat i a l’elevada sensibilitat d’aquesta varietat a la necrosi apical. D’altra banda, l’aparició en els darrers anys a Catalunya de materials de la varietat tradicional italiana San Marzano i de varietats millorades per tomàquet d’indústria, els quals presenten una morfologia del fruit similar, està provocant la introgressió de materials fora tipus dins la varietat tradicional.

Documentació relacionada

Manual de desinfecció de llavor de tomàquet

Diversos patògens en el cultiu del tomàquet poden ser transmesos a través de les llavors, la qual cosa subratlla la importància de mantenir un alt nivell de salut en el […]

Llegeix més

Aplicacions del projecte TRADITOM per a la incorporació de nou germoplasma de tomàquet a l’agricultura catalana

TRADITOM és un projecte de la convocatòria Horitzó 2020 en què hi ha participat més de 16 centres de recerca europeus, amb l’objectiu de fer emergir les característiques agronòmiques, sensorials […]

Llegeix més

Manual de gestió post-collita del tomàquet de Penjar

La post-collita és una etapa molt important en el tomàquet de Penjar, que determina el valor econòmic final de la producció. Durant aquesta etapa es produeixen importants canvis en el fruit, a causa […]

Llegeix més

Fundació Miquel Agustí

map-pin Escola Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB)
UPC, Campus del Baix Llobregat Edifici D4
C. Esteve Terrades, 8, 08860 Castelldefels
mail recerca@fundaciomiquelagusti.cat
phone +34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Canal de denúncia
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube