• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / old

INNOVACIÓ TECNOLÒGICA EN EL CALÇOT DE VALLS (INNTECAL)

16 de març de 2017

Transformació i Millora d’un Producte amb Alt Valor Afegit

Durant els anys 2014-2016 la Fundació Miquel Agustí (FMA) ha participat en el projecte INNTECAL conjuntament amb l’IRTA, i amb la participació de les dues principals cooperatives comercialitzadores de calçots de les comarques tarragonines, Valls i Cambrils.

L’objectiu general d’aquest projecte era l’increment objectiu de la qualitat en productes obtinguts del cultiu dels calçots.

Específicament, la FMA ha desenvolupat les següents tasques:

  • El desenvolupament de models de fenotipat ràpid amb Espectroscòpia d’Infraroig Proper (NIR), que permetin valorar ràpida i objectivament les propietats químiques i sensorials dels calçots.
  • Assajos de camp per estudiar l’efecte ambiental sobre el cultiu del calçot, a nivell agronòmic, químic i sensorial.
  • Primera fase de selecció de noves varietats amb millors característiques sensorials i nutricionals.
  • Obtenció del conjunt de resultats experimentals necessaris per al desenvolupament del plec de condicions per demanar una Denominació d’Origen Protegida (DOP).

Arxivat com a: old

Barra lateral primària

Cerca

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube