El proper dilluns 10 de febrer la Fundació Miquel Agustí col·labora en la Jornada tècnica de referència que es celebrarà a Valls. En el seu temps, l’investigador Joan Simó presentarà els resultats obtinguts en l’estudi del darrer any i el Projecte Calçot 2020.
PRESENTACIÓ
El calçot i la calçotada són els vertebradors d’un fenomen gastronòmic i cultural amb una forta expansió i impacte mediàtic i econòmic.
Per tal d’assegurar la millor evolució de la calçotada cal continuar invertint esforços en la bona direcció.
Per l’obtenció de calçots de qualitat, s’han desenvolupat projectes de recerca amb molts bons resultats, però cal continuar l’esforç per a poder arribar a un producte excel·lent i diferenciat, tant en el producte com en el procés productiu.
El potencial gastronòmic del calçot i el de l’activitat econòmica que genera, si es planifiquen coordinadament, amb bones estratègies, també tenen un marge de creixement i poden ser desenvolupats en gran mesura.
En aquesta jornada proposem, a partir de les fites assolides, donar una ullada a les oportunitats per a consolidar i millorar, tant el calçot com el potencial gastronòmic i cultural, així com l’economia associada a aquesta festa.
Durant la pausa i a la cloenda, hi haurà un espai de Xarxa per a facilitar l’establiment de contactes professionals de col·laboració.
PROGRAMA
17.00 h Benvinguda i apertura de la Jornada
Sr. Domènec Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAAM.
Sr. Sebastià Banús, President de la IGP Calçot de Valls
17.15 h Recerca i innovació en Calçot de Valls; Resultats obtinguts i presentació del Projecte Calçot 2020.
Sr. Joan Simó, Doctor en enginyeria Agroalimentària i biotecnologia, Investigador de la Fundació Miquel Agustí.
18.00 h Pausa/xarxa professional
18.30 h La calçotada, el fenomen gastronòmic i el seu potencial.
Jaume Salvat, professor en el departament de Geografia per la Universitat Rovira i Virgili, PCTTO.
19.15 h El calçot mes enllà de la graella; alternatives culinàries i gastronòmiques.
Angel Solé, restaurants Ca l’Angel i el Tast de l’Angel i chef de l’hotel CLASS.
Roger Vallvé, Mestre artesà, Ca les Taronges i Pastisseria Valls.
19.55 h Cloenda de la Jornada i tast
Marcel.li Morera, president de la Cambra de Comerç i Industria.
Joan Josep Reventós, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp.
LLOC DE REALITZACIÓ
HOTEL CLASS VALLS
Ctra.N-240, Passeig del President Tarradellas,
43800 Valls,Tarragona.