El proper divendres 17 d’abril la Fundació Miquel Agustí organitza una jornada tècnica a Santa Pau. La jornada té com a objectiu donar a conèixer les noves varietats de Tavella Brisa que s’han assajat per primera vegada a Santa Pau. Alhora s’exposaran els resultats de la interpretació dels efectes ambientals implicats en l’èxit dels Fesols de Santa Pau
PRESENTACIÓ
La DOP Fesols de Santa Pau ha començat a caminar, amb les seves varietats històriques que recullen el millor d’una zona ambientalment peculiar. La fidelitat que els consumidors tenen al producte DOP no és, però, comparable al coneixement que tenim sobre les causes d’aquest èxit, ni a l’aplicació d’aquest coneixement a mantenir i augmentar l’excel·lència del producte. Per això, sota l’impuls de l’Associació de Productors i l’Ajuntament, fa anys que es treballa en l’obtenció de noves varietats que reunint les característiques apreciades de la varietat tradicional Tavella Brisa, corregeixin alguns defectes respecte a l’arquitectura de la planta o el tractament postcollita. La jornada que es convoca té com a objectiu donar a conèixer les noves varietats Tavella Brisa que s’han assajat per primera vegada a Santa Pau, juntament amb els avenços que s’han fet en la interpretació de l’efecte ambiental en l’èxit dels Fesols de Santa Pau. En resum, transmetre als productors i públic en general el coneixement i les noves varietats que han de servir per consolidar i eixamplar comercialment la DOP.
PROGRAMA
LLOC DE REALITZACIÓ
Ajuntament de Santa Pau; C/. Major, 23; 17811 – Santa PAu