Jornada tècnica sobre el conreu dels calçots celebrada a Cambrils on hi participa i col·labora l’FMA.
PRESENTACIÓ
El calçot és un dels productes hortícoles més singulars de les comarques de Tarragona. Per a millorar la producció i garantir la qualitat del producte l’any 2001 es va crear la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) “Calçot de Valls”, que defineix la zona de producció, les normes i les fases de cultiu, les característiques mínimes del calçot de qualitat i la presentació i condicionament del producte.
Enguany proposem ponències sobre els avenços en millora genètica del calçot i també tècniques per a la producció ecològica, aspectes tots ells rellevants per l’avenç de la qualitat i del reconeixement d’aquest producte.
PROGRAMA
18:00 h Presentació de la Jornada
Sr. Anton Ballvè, director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona.
18.15 h Producció de calçot ecològic
Sr. Pere Muñoz, director del subprograma enginyeria i agronomia de biosistemes de l’IRTA.
19:00 h Millora genètica del calçot de Valls
Sr. Joan Simó, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i Investigador de la Fundació Miquel Agustí.
20:00 h Cloenda de la Jornada
Sr. Jaume Baiges, president de la Cooperativa de Cambrils.
Sr. Joan Solé, cap de l’Oficina Comarcal del Baix Camp del DAAM.