El proper dimecres 11 de desembre la Fundació Miquel Agustí organitza una jornada PATT es parlarà sobre tots els aspectes importants del cultiu i la postcollita del tomàquet de penjar.
PRESENTACIÓ
El tomàquet de penjar és una varietat tradicional emblemàtica de l’agricultura catalana. Es caracteritza per la mida reduïda del fruit i la seva llarga postcollita, que es pot estendre més de 6 mesos. En els darrers anys diferents centres de recerca (IRTA, FMA, ADV Comarcal del Bages) han estudiat el comportament agronòmic i en postcollita d’aquesta varietat. En aquesta jornada presentarem els resultats dels assajos realitzats, amb l’objectiu de transferir al sector els coneixements adquirits sobre gestió de la postcollita, reg, fertilització i control de plagues i malalties. Alhora aprofitarem la jornada per recollir les inquietuds dels productors entorn el cultiu d’aquesta varietat, amb l’objectiu de guiar el disseny de les investigacions que es puguin fer en el futur.
PROGRAMA
17.00 h Presentació de la Jornada
Sr. Francesc Casañas, director científic de la Fundació Miquel Agustí.
Sra. Neus Ferrete, cap de l’Oficina Comarcal del DAAM al Vallès Occidental.
17.15 h Història del tomàquet de Penjar i bases de la llarga postcollita
Sr. Joan Casals, investigador de la Fundació Miquel Agustí.
17.55 h Fertilització i reg en el cultiu de tomàquet de penjar
Sr. Pere Muñoz, director del subprograma enginyeria i agronomia de biosistemes, IRTA Cabrils.
18.35 h Maneig i sanitat del cultiu de tomàquet de penjar
Sr. Roc Mas, tècnic de l’ADV comarcal del Bages.
19.15 h Recull de propostes per part dels assistents: necessitats del sector per millorar el cultiu i la gestió postcollita del tomàquet de penjar
LLOC DE REALITZACIÓ
Casal Pere Quart
Rambla, 69
SABADELL