El Patronat ha acordat el procés de nomenament de la nova directora de la Fundació Miquel Agustí (FMA), Irina Moreno, fins ara responsable de l’Oficina de Projectes.

Professional amb recorregut en desenvolupament i gestió de projectes de recerca i innovació i investigadora en projectes d’economia circular, Irina Moreno es va incorporar a la Fundació el 2021.
Després de pràcticament un any com a responsable de l’oficina de projectes, Moreno assumeix el repte de la direcció executiva de l’entitat per seguir impulsant la recerca i la transferència per donar més eines i serveis al sector agroalimentari acompanyada de Joan Casals en la direcció científica, fins ara també director executiu.
La finalitat de la FMA és intentar donar resposta a les problemàtiques del sector agrícola i enfocar la recerca i la transferència a donar resposta a nous reptes entorn al relleu generacional, la transició digital i ecològica i la sostenibilitat.
Amb el seu mandat, Moreno té la intenció, entre altres, d’obrir la Fundació a tots els investigadors de la UPC que vulguin fer recerca pel sector agroalimentari i, també, treballar per ampliar la xarxa de col·laboradors i enfortir les sinergies amb tots els agents del sector agroalimentari.
Joan Casals ha recalcat que la Fundació és “necessària”, perquè sobretot ajuda als productors que tenen pocs recursos per impulsar projectes de recerca per solucionar els seus problemes: “Estem ajudant al sector productiu que té moltes dificultats i som els que intentem brindar-los eines i coneixement per millorar les seves condicions”.
La nova directora executiva ha agraït a Casals la seva feina i dedicació a la Fundació, i compta amb ell per assumir la direcció científica perquè segueixi sent “una entitat útil pel sector”. Moreno també ha posat en valor el llegat dels 15 anys gràcies a la feina feta de tot l’equip: “És un orgull dirigir la FMA acompanyada d’un equip tan potent com el de la fundació”.
La Fundació Miquel Agustí fa 15 anys que és un centre de recerca amb l’objectiu de recuperar, conservar i millorar les varietats agrícoles tradicionals catalanes. Està formada per un equip multidisciplinari d’especialistes en àrees com l’agronomia, la millora genètica, l’anàlisi sensorial, l’anàlisi química, la tecnologia dels aliments i la bioestadística.