En la propera Jornada Tècnica sobre la mongeta de Castellfollit del Boix, que se celebrarà el 26 de febrer, s’explicaran el progressos en l’obtenció de noves varietats de creixement determinat i resistents a la sequera, i els resultats del cultiu realitzat amb encoixinat plàstic
PRESENTACIÓ
La mongeta de Castellfollit del Boix té un reconegut prestigi gastronòmic i unes característiques derivades, en bona part, de les especials condicions en que es cultiva. En el camí cap a l’obtenció d’una merescuda marca geogràfica de qualitat s’han de resoldre alguns problemes vinculats a l’estructura morfològica de les plantes per facilitar la mecanització del cultiu, la resistència a la sequera i un tipus de maneig que permeti augmentar la producció. Des de fa 4 anys l’Associació de Productors de Mongeta de Castellfollit del Boix i la Fundació Miquel Agustí treballen plegats, amb l’ajut de l’Ajuntament i el Consell Comarcal, per resoldre aquests problemes. La jornada que es realitzarà enguany, i a la que us convidem a assistir, té com a objectiu explicar els progressos en l’obtenció de noves varietats de creixement determinat i més resistents a la sequera. Així mateix, s’exposaran els resultats del cultiu realitzat amb encoixinat plàstic per evitar problemes tant de germinació i males herbes, com de deshidratació durant el cultiu.
PROGRAMA
LLOC DE REALITZACIÓ
Ajuntament de Castellfollit del Boix, Plaça de l’Ajuntament, s/n – CASTELLFOLLIT DEL BOIX