
La investigadora experta de la Fundació en anàlisi sensorial, Laura López-Mas, ha tingut l’oportunitat d’entrevistar a diversos productors, restauradors i consumidors de Belltall i els seus voltants per conèixer les singularitats del seu all.
L’Almodis, la Laura, el Tom, en Ramon, l’Albert i la Montse, entre altres, es van prestar gustosament a detallar com plantaven, recol·lectaven, sacaven, transformaven i emmagatzemaven els alls, però també en quines preparacions culinàries l’utilitzaven.
Els que han tingut l’oportunitat de tastar-lo, defineixen l’all de Belltall per la intensitat del seu sabor, la dolçor, la textura fina i la cremositat, però, sobretot, perquè no repeteix.
Pròximament, el panel de tastadors de la Fundació Miquel Agustí emprendrà la tasca de seleccionar els descriptors més escaients i elaborar la fitxa de tast per definir el perfil sensorial de l’all de Belltall.
Us animeu a tastar-lo?
Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona
