• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / old

Optimització del maneig del cultiu del calçot

20 d'abril de 2012

Casañas, F., Rivera A., Simó J. Optimització del maneig del cultiu del calçot. (2012). Fitxa tècnica 21. PATT.

Enllaç

Resum

La Fundació Miquel Agustí va iniciar l’any 2006 un procés de millora genètica per producció del calçot de Valls. La manca d’informació sobre el cultiu i l’experiència adquirida durant els anys de selecció ens han fet veure la necessitat d’aprofundir en el coneixement d’alguns aspectes del cultiu que repercuteixen en l’expressió de caràcters d’interès comercial. A través del treball experimen tal de camp i laboratori realitzat, s’ha pogut comprovar que el pes de la ceba manté una relació logarítmica amb el nombre de calçots finals, existint una mida mínima de la ceba (70g) a partir de la qual aquesta pot expressar sense limitacions els caràcters de producció. S’ha establert també que existeix una forta relació entre el nombre d’ulls de la ceba (determinats a partir de fotografies de la meitat inferior) i el nombre de calçots totals que produirà, de manera que utilitzant aquesta relació es podrà avançar més ràpidament en la millora dels calçots al poder estimar el seu número a partir de característiques de la ceba. Finalment s’ha comprovat que no sembla adequat tallar la ceba abans de ser trasplantada ja que només s’aconsegueix un petit augment en la precocitat i en canvi s’agumenta el risc d’infeccions.

Arxivat com a: old

Barra lateral primària

Cerca

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube