• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
Estàs aquí:Inici / Projectes

All de Belltall, singularitat i producció sostenible

L’all de Belltall gaudeix de prestigi entre consumidors/es i restauradors/es, els quals li atribueixen unes característiques organolèptiques singulars, marcadament diferenciades dels alls comercials que es troben en el mercat. Aquesta singularitat és, previsiblement, determinada per una interacció genotip*ambient de signe positiu. En altres termes, l’elevada qualitat de l’all de Belltall sembla promoguda tant per la varietat (és a dir, el genotip) com per l’ambient de cultiu, ambdós factors incrementant l’expressió dels caràcters d’interès pels consumidors/es. No obstant això, els coneixements sobre l’estructura de la varietat (variabilitat genètica intra-varietal), l’existència de característiques diferencials (sensorials o nutricionals) i la comprensió sobre quins factors (genètics/ambientals) promouen la qualitat d’aquesta varietat tradicional són escassos.

El projecte de millora de l’all de Belltall té per objectiu donar suport científic i tècnic als productors i les productores d’aquesta varietat per tal d’estandarditzar, i millorar en cas que sigui possible, les qualitats diferencials del producte, descriure les propietats que singularitzen aquesta varietat i assessorar els i les productores en aspectes agronòmics.

Any: 2020-2021

Participants

Col·laboradors

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Noticies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube