
Catalunya compta amb una rica diversitat de productes agroalimentaris, entre els quals alguns estan basats en varietats tradicionals agrícoles. Aquestes varietats, cultivades en els ambients on s’han desenvolupat, manifesten en algunes ocasions unes característiques sensorials i nutricionals singulars, motiu pel qual han estat distingides per marques de qualitat europees com DOP (Denominació d’Origen Protegida) i IGP (Indicació Geogràfica Protegida). Aquestes marques permeten la promoció d’aquests productes i també ofereixen una garantia als consumidors/es del seu origen i qualitat.
Amb l’objectiu de reforçar la qualitat d’aquests productes singulars, l’àrea d’anàlisi sensorial de la Fundació Miquel Agustí ha desplegat un sistema de certificació sensorial que permet garantir als consumidors/es la seva qualitat organolèptica diferencial.
La certificació es realitza per mitjà de panels de tast i l’ús de les eines de l‘anàlisi sensorial, sempre en col·laboració amb els Consells Reguladors de les marques de qualitat i els productors i productores.
Any: 2020-2022