• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Fundació Miquel Agustí
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis
  • Banc de Llavors FMA-UPC
  • Notícies
Estàs aquí:Inici / Projectes

Programa de selecció de la patata del bufet i de suport al teixit productiu

La patata del bufet (Solanum tuberosum L.) és una varietat tradicional de patata emblemàtica de la zona d’Osona on es troba l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà, al Prepirineu català. En aquest espai, on a mitjans del segle XX el cultiu de la patata del bufet per a la producció de llavor era l’activitat econòmica principal de la vall, actualment, uns pocs agricultors/es produeixen tubercles d’aquesta varietat orientats a la comercialització per al consum humà i com a llavor de sembra destinada a diferents punts de la geografia catalana.

Amb l’objectiu de promoure el cultiu i la comercialització de la patata del bufet a l’entorn de la muntanya d’Alinyà, el projecte es proposa seleccionar i tipificar la patata del bufet produïda en aquesta zona, impulsar l’economia i la comercialització d’aquesta varietat i promoure les funcionalitats ecològiques que realitzen els cultius sobre el territori.

Any: 2019

Participants

Col·laboradors

Fundació Miquel Agustí

Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell
recerca@fundaciomiquelagusti.cat
+34 935521101

Seccions

  • Notícies
  • Sobre Nosaltres
  • Recerca
  • Serveis

Webs de projectes de la FMA

  • traditom
  • espigallsdelgarraf
  • festom
  • tomaliers
  • Política de privacitat
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube