
A causa de l’elevat nombre d’accessions que es conserven en el Centro de Recursos Fitogenéticos (CRF), aquesta entitat no pot assolir en solitari la regeneració i documentació de totes les accessions, per això requereix la col·laboració de diferents entitats ubicades arreu del territori.
En aquest context, la Universitat Politècnica de Catalunya a través de la Fundació Miquel Agustí, juntament amb la Misión Biológica de Galicia (MBG-CSIC) i el Instituto Vasco de investigaciones agrarias (Neiker) col·labora en la regeneració, multiplicació i caracterització primària de col·leccions de mongeta (Phasoelus vulgaris L.) i blat de moro (Zea mays L.) conservades en el CRF. Durant la durada del present projecte, a cada cicle de cultiu es multipliquen i caracteritzen 50 accessions de mongeta i 20 de blat de moro a l’Agròpolis, Viladecans.
El CRF coordina la Red de Colecciones del Programa de Conservación y Utilización de los Recursos Fitogenéticos (PCURF), conserva la col·lecció de seguretat de les entrades de reproducció per llavor de la Red i les col·leccions actives de cereals, lleguminoses i cultius industrials, així com col·leccions de camp de roses, pollancres i plantes aromàtic-medicinals. Per a procurar una bona conservació dels recursos fitogenètics, el CRF aplica els protocols adients per a mantenir viables tant la col·lecció base nacional com les col·leccions actives pròpies, incloent-hi la estimació de viabilitat i regeneració i multiplicació quan calgui. A més, el CRF gestiona i actualitza la documentació de col·leccions pròpia i de la Red.
Any: 2017-2021