
La Fundació Miquel Agustí som un equip de recerca de l’àmbit agroalimentari especialitzat en la recuperació, conservació i millora de les varietats agrícoles tradicionals catalanes.
Des de la Fundació considerem l’agrobiodiversitat com un patrimoni agrícola i cultural de primer ordre, que cal preservar dels fenòmens d’erosió a què està sotmesa, i com una eina per dissenyar nous productes basats en la qualitat organolèptica i nutricional. L’equip ens posem a disposició del sector i la ciutadania per implementar projectes de R+D+I que permetin incrementar la biodiversitat agrícola i millorar els impactes ambientals associats a la cadena agroalimentària.
La il·lusió de la Fundació és ajudar al sector primari a estructurar-se com a sector estratègic, impulsor de nous models productius i alimentaris, que permetin assolir la fita d’una producció sostenible i que derivi en models alimentaris resilients i sans.
Som un equip multidisciplinar de personal investigador i tècnic, especialistes en àrees com la millora genètica, l’agronomia, l’anàlisi sensorial, l’anàlisi química, la tecnologia dels aliments i la bioestadística.
Àrees de treball
- Conservació de la biodiversitat cultivada
- Anàlisi sensorial descriptiu mitjançant panel de tast
- Estudis de consumidors
- Caracterització de les varietats tradicionals
- Programes de millora
- Impuls de marques de qualitat dels productes alimentaris catalans
- Recuperació de l’agricultura en espais naturals
- Agricultura social
- Nous productes transformats
- Transferència tecnològica i divulgació científica en temes d’agrobiodiversitat i millora genètica