La Fundació Miquel Agustí participa en un projecte de caracterització de la col·lecció del CRF, disseny i implementació de la pagina web
La mongeta comú (Phaseolus vulgaris L.) és un cultiu tradicional a Espanya, i representa per a moltes zones un recurs socioeconòmic rellevant. A més, tant pel seu valor nutritiu com per la seva relació amb les gastronomies locals, hauria de tenir un paper important en la nostra dieta. Per aquest motiu és fonamental mantenir i caracteritzar la diversitat genètica, facilitant el seu ús per part dels milloradors. La gran quantitat d’entrades recollides en les col·leccions del Centre Nacional de Recursos Fitogenètics (CRF) en dificulta la regeneració, caracterització i difusió de continguts.
En aquest projecte s’han associat la majoria dels grups que a Espanya treballen en la conservació, estudi i millora de la mongeta, a fi de:
1) Contribuir a regenerar, conservar i documentar les col·leccions actives de mongeta de la xarxa nacional i la col·lecció base que gestiona el Centre de Recursos Fitogenètics (CRF-INIA).
2) Completar des del punt de vista del fons genètic, resistències a malalties, registre fotogràfic, valor nutricional, valor culinari i valor sensorial, la caracterització de la col·lecció nuclear de mongetes del CRF, elaborada durant projectes anteriors.
3) Racionalitzar la comunicació de la informació generada, creant una pàgina web vinculada a la de l’INIA, on es recullin tots els atributs abans esmentats per a cada entrada de la col·lecció nuclear del CRF. D’aquesta manera es facilitarà l’ús dels resultats per part dels milloradors i la comunitat científica en general.