

Els atributs sensorials (gust, textura, aroma) són l’element clau que determina l’acceptació dels consumidors, i per tant l’èxit d’un producte alimentari en el mercat. El perfil sensorial d’un aliment pot ser avaluat, de manera objectiva, utilitzant les eines de l’anàlisi sensorial, una disciplina científica que ha tingut un gran creixement en els darrers anys.
Caracteritzar els atributs sensorials d’un producte permet conèixer les seves singularitats, com a primer pas per endegar programes que maximitzin el seu potencial gastronòmic o per implementar sistemes de control de la qualitat que garanteixin la qualitat organolèptica als consumidors.

La Fundació Miquel Agustí és una entitat pionera a Catalunya en el desplegament de l’anàlisi sensorial com a eina per estudiar el perfil sensorial dels productes hortícoles, a través dels seus treballs en mongeta, calçot o tomàquet. El centre de recerca col·labora amb diferents empreses agroalimentàries i marques de qualitat (DOP, IGP) per tal d’incloure els atributs sensorials com a aspecte clau en els processos productius o, inclús, en la certificació dels productes agroalimentaris (certificació sensorial).
Equipament
- Panel de tast amb més de 10 anys d’experiència en anàlisi sensorial
- Sala de tast certificada segons normativa ISO 8589:2007
- Protocols d’anàlisi sensorial de diferents espècies hortícoles i productes agroalimentaris
