Amb l’objectiu d’incrementar la qualitat sensorial dels productes hortícoles, així com la seva resistència als factors biòtics i abiòtics dels cultius i la seva eficiència en l’ús dels recursos, la Fundació Miquel Agustí desenvolupa diferents programes de millora genètica en les principals espècies hortícoles cultivades a Catalunya. L’objectiu dels programes és obtenir noves varietats que manifestin una bona adaptació a ambients locals i mantinguin un vincle històrics amb els territoris, però maximitzin el seu valor gastronòmic i la sostenibilitat dels processos productius. Productes més bons i amb menor impacte ambiental.
La Fundació Miquel Agustí ha desenvolupat diferents programes de millora amb èxit en diferents cultius hortícoles, apropant la millora genètica a cultius i varietats per les quals la inversió de les empreses privades és molt baixa. Considerem que a través d’aquests programes de millora genètica contribuïm al desenvolupament dels productes cultivats per petites col·lectivitats de pagesos i pageses.
Equipament
- Banc de Germoplasma FMA-UPC
- Laboratori d’anàlisi molecular
- Xarxa d’experimentació agrícola
