Els alumnes de batxillerat de Sabadell s’interessen pel món de l’agricultura amb productes de valor afegit i el seu entorn
Ajuntament de Sabadell (13/02/2013)
[one_half last=”no”]
[/one_half]
Els alumnes i professors que han participat en el 3r Campus d’Estiu Jaume Bros de la Fundació Miquel Agustí, durant la darrera setmana de juliol, s’han trobat novament amb representants de l’Ajuntament de Sabadell i de la Fundació Miquel Agustí per rebre un petit reconeixement per la seva dedicació i, alhora, valorar l’experiència.
Tal com ha comentat Ramon Burgués, regidor d’Educació, en la roda de premsa d’aquest migdia: “conèixer el món de l’agricultura és tenir accés a un munt de possibilitats: l’augment de l’interès de les ciutats pel seu rodal, els productes km 0, i la recuperació i millora d’aliments. Un campus que, a més de canalitzar interessos i vocacions, també permet conèixer com és la universitat, ja que els permet també assistir a la defensa d’una tesi doctoral. Ens congratulem de formar part d’un projecte que ofereix tantes possibilitats als joves en una època que sobretot necessiten oportunitats i facilitats per encarar el seu futur, tots tenim l’obligació d’estar al seu costat fent el màxim possible i aquest campus n’és un bon exemple”.
En els resultats de l’enquesta que els alumnes van omplir al finalitzar l’estada destaquen molt positivament, tant les feines realitzades al camp i als laboratoris, com l’entusiasme de les persones que van fer les explicacions i pràctiques.
Les conclusions de la trobada es tindran en compte en l’organització del proper campus d’estiu, que tindrà lloc el juliol del 2013 amb nous alumnes de batxillerat de Sabadell que superin el procés de selecció que es farà al maig-juny.
Del 23 al 27 de juliol del 2012, alumnes de batxillerat de diversos instituts de Sabadell van participar en el Campus Bros, organitzat aquest estiu per la Fundació Miquel Agustí, entitat vinculada a l’Ajuntament de Sabadell i a la Universitat Politècnica de Catalunya.
Els professors dels centres que van participar-hi (instituts Pau Vila, Agustí Serra, Les Termes, Joan Oliver, Sabadell i Jonqueres) van seleccionar un total de 15 estudiants amb especial motivació per les ciències de la natura i els van oferir la possibilitat de dedicar una setmana de les seves vacances a fer un seguiment de les activitats que els pagesos i tècnics fan al Parc Agrari de Sabadell, així com la feina de recerca que fan els investigadors de Fundació Miquel Agustí al mateix Parc Agrari i als laboratoris i instal·lacions de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (campus de l’UPC a Castelldefels) i que s’orienten a la recuperació i millora de les varietats agrícoles tradicionals, com la mongeta del Ganxet i diverses varietats de tomàquet.
En aquesta edició, i com a l’última jornada, els alumnes participants van poder assistir a la defensa d’una tesi doctoral, una experiència que va significar una cloenda especial per la 3a edició del Campus.